Första sådderna

Idag har vi haft första ”arbetsdagen” på kolonilotten. Vi gjorde i ordning i drivbänken. Fyllde på med lite ny jord och gödsel och sådde lite smått och gott. Vintersallat, rädisor, sallat, morot, spenat, vinterportlak och dill såddes idag.

 

Det blåste lite idag så skrivplattan jag fått av Syster var perfekt för att hålla fröpåsarna på plats.
 

Sallat, spenat och vintersallat tror jag kommer ha det bra där i drivbänken, de vill ju inte ha det för varmt. Hur det blir med det andra får vi se. Rädisorna kommer nog och vinterportlakens namn tyder ju på att den borde trivas i svalt väder. Det ska bli spännande att se vad som orkar gro.

 

 Drivbänken med våra tidiga sådder.

 

Utöver drivbänken rensade vi bara lite ogräs runt våran fjärilsbuske och klippte bort fjolårets blomstänglar på busken. Vi vill ju inte gå för hårt ut nu i början när vi är ovana vid trädgårdsarbete ;) .

 

Det var härligt att vara ute på lotten en förmiddag. Och att SÅ! Jag längtar tills våren kommer på riktigt.

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Anna

Åh så härligt med vårsådd! Jag sådde solrosor till dopet som jag planterade om igår. Förhoppningsvis börjar de växa på bredden istället för på längden för de är väldigt gängliga. (Står de för ljust när de skjuter iväg sådär?)

Ska nog ta och så mig lite påskgräs också, grönsakerna får vänta till varmare tid. Men att vara ute och greja i trädgården är för himla härligt! :)

Svar: Jag hörde om solrosorna när vi träffade mannen din på Coop för ett tag sedan. Kul med solrosor!
Det brukar faktiskt vara ljusbrist som ger långa plantor. Eller obalansen mellan ljus och värme. Är det väldigt varmt (typ inomhus värme) ränner plantor lätt iväg. Är det ont om ljus sträcker sig plantorna långa för att komma närmare solen.
Även om det är väldigt ljust på dagarna nu är ju dagarna trots allt inte så långa ännu och i ett soligt fönster blir det ju väldigt varmt = långa plantor.

Är solrosorna väldigt långa redan och svåra att hantera / har svårt att stå själva är det frågan om det är mödan värt att jobba med dem. Man kan ju klippa av dem och äta dem i en god sallad :D. Men om du vill ha dem som blommor får du som du redan gjort se till att de står i lagom stora krukor och kanske försöka ställa lite svalare ett tag. Placera dem sedan utomhus så fort vädret tillåter men tänk på att de måste avhärdas. Plantor som vuxit upp inomhus är lite kinkigare än de som grott ute.

Lycka till med solrosodlingen!
Pyssel & Papp

2015-03-09 @ 09:54:49
URL: http://gronanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.