I vasen - syren

Det var ett självklart val till vasen idag. Det finns inget härligare ljust nu! Syren, det luktar skolavslutning!
 
Så har du en syren, eller känner någon som har en så gå dit och plocka. Bind inte till bukett. Blanda inte med annat. Bara snitta dem och sätt dem i en vas. Inget krångel, bara underbart.
 
 
 
 
 

Vad hände med majsen?

Ja, vad hände egentligen?
Ena dagen var majsen fin fin, nästa dag lite ledsen och några dagar senare död. Vad gjorde jag för fel? Jag har ingen aning. Är det någon som vet? Detta är första gången jag försöker odla majs och det går ju sådär. Tar gärna emot tips idéer och förslag.
 
Det var ett par plantor som visade tecken på att de inte mådde bra redan innan jag satte i pinnar och tape så det borde inte ha med växtstöden att göra. Hmmm....
 
Ja ja. Jag trycker ner nya majskorn i krukorna och hoppas på att det hinner bli nya (och bättre) plantor i tid. I tid för att hinna växa sig stora och mogna innan det blir höst.
 
Alla plantor vissnar och dör.
 
Spökena är fortfarande glada i alla fall.
 

Akut uppbindning av majs

Det har hänt massor på lotten men inget av det har hamnat här. Trädgårdssäsongen har liksom börjat utan bloggen. Det blev sommarvarmt tidigt i år, väldigt tidigt och jag rycktes med och ville göra allt direkt. Sen blev det kallt igen och jag blev orolig att jag varit allt för entusiastisk, att de små fröna och skotten skulle frysa bort på nätterna. Men det mesta har klarat sig.
 
Vi har varit på lotten massor och haft riktigt fina dagar. Vi har fått mycket gjort och vi har ätit och fikat i solen. Men jag har varit dålig på att ha med kameran. Synd. Det är roligt att försöka fånga vad som händer på bild. Jag ska bli bättre på det men än har jag inga bilder från lotten att visa.
 
Istället visar jag upp majsen som står innanför sovrumsfönstret och växer till sig. Jag var tvungen att binda upp plantorna igår. Akut. Ingen tid att handla blomsterpinnar och passande tråd eller små ringar. Jag improviserade istället och band upp med grillpinnarna från köksskåpet och söt tape från pyssellådan. Fungerar hur bra som helst och var väldigt enkelt att få på plats, rekommenderas.
 
 
 
Majs med fin fint stöd.
 

Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.


RSS 2.0