Massor av gurka

I vårt växthus har vi en gurkplanta. En enda planta som producerar MASSOR av gurkor. Det är en sort som ger korta, gröna slanggurkor, Danito heter den. För några veckor sedan plockade jag och Fredrik 12 stycken mogna gurkor och bara några dagar senare plockade vi 11 till som vi gav bort till mina föräldrar.
 
Veckan därpå trodde vi att plantan var på väg att lugna sig. Vi kunde "bara" skörda sex stycken gurkor till brorsan. Men plantan har inte gett upp än, den bara vilade lite och är nu på gång med massor av gurkor igen. Gott; men svårt att hinna äta alla gurkor innan de blir dåliga. Som tur är kan man lägga in slanggurka, det är inte bara typ västeråsgurka som blir god inlagd.
 
 
Skiva, skiva, skiva...
 
 
Lägg i saltvatten....
 
Nyinlagd gurka i ättikslag.
 
Efter några dagar är gurkan klar att smakas. Den blev riktigt god!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Anna

Åh va roligt med egen gurka! Det ska vi också ha när vi har växthus. Påminn mig om det. :)

Svar: Klart ni ska ha gurka i ert blivande växthus! Jag ska se till att du inte glömmer det :)
Pyssel & Papp

2014-07-25 @ 12:59:10
URL: http://gronanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.