Smörgåskrasse

I väntan på att odlingssäsongen ska dra igång på riktigt har jag idag sått smörgåskrasse. Dessa små krassefrön är verkligen lättodlade. Man kan till och med odla dem på fuktigt hushållspapper om man vill. Men jag sådde dem i såjord i ett litet drivhus för fönsterbrädan. Jag köpte både fröna och drivhuset samtidigt som jag inhandlade mitt pluggbrätte.
 
 
Egentligen ville jag ha ett mindre drivhus men det fanns inte. Istället har jag bara sått krasse i halva brättet. Den andra halvan kommer jag så i när de första fröna grott. Då blir det inte för mycket krasse på en gång. På detta viset kommer jag istället ha ny krasse på G när jag har ätit upp den första skörden.
 
Det känns bra att odla någonting nu när längtan efter att så och plantera är stor. Odlingssäsongen känns avlägsen när man tittar ut, speciellt nu för ikväll snöar det över Varberg. Det snöar inte mycket men det känns ändå att vintern fortfarande har övertaget där ute.
 
Men nu har jag små fröer att ta hand om och snart kommer det att gro i mitt lilla drivhus. Det känns härligt!

Norrköping

 
Fint i Norrköping.
 
I helgen har nästan hela familjen varit och hälsat på syster i Norrköping. Vi har haft en trevlig och effektiv helg då vi hjälpt till med att få hennes nya lägenhet i ordning (och fint blev det!). Igår var vi ute och gick en runda i stan och det finns mycket fint att ta kort på. Tyvärr hade jag bara mobilkameran att tillgå men det blev rätt bra ändå.
 
Norrköping har många fina husfasader och promenadstråken vid, och över, strömmen gör det till en trevlig promenadstad. Ännu trevligare på sommaren men fin i vinterskrud också :)
 
Hoppas att ni också har haft en bra helg.

Chokladtryffel i kopp

Hej och glad fredag på er kära läsare!
 
Kanske blir dagen ännu gladare om ni fixar till lite efterrätt till fredagsmyset?

Idag föreslår jag att ni gör den här superenkla chokladtryffeln.
 
Mmm, den är så god! och SUPERENKEL att göra.
 
INGREDIENSER
1 dl gräddmjölk
100 g mörk choklad ca 70% kakaohalt
apelsinskal eller annat fint som dekoration
 
GÖR SÅHÄR
Koka upp gräddmjölken i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner den i den varma gräddmjölken.
Rör om tills chokladen har smällt.
Häll upp chokladtryffeln i små koppar eller glas.
Jag använde mig av mina finaste äggkoppar.
En sådan portion är precis vad man orkar med.
Låt tryffeln stelna i kylen i minst en timme.
 Dekorera med något fint precis innan servering. Jag pyntade med apelsinskalsriv som jag fixat med cestjärnet och tycker att det blev riktigt fint. Men jag skulle också kunna tänka mig något fint strössel, ett färskt hallon eller liknande, det är bara att låta fantasin flöda.
 
Ha nu en riktigt smarrig helg. Kram

Ännu mera vårlängtan

Jag har varit och trädgårdsshoppat :)
 
Ser du vad det är?
 
 
 
Just precis, ett pluggbrätte/minidrivhus.
 
 
Det fanns massor av minidrivhus och pluggbrätten av olika slag när jag var och handlade. Jag valde denna från Lord Nelson för att jag tyckte att den verkade vara tillverkad av bäst material. Alla var ju av plast men denna var av hård plast och kommer därför vara lätt att diska ren och använda om och om igen. Många var i sådan där spröd plast, samma som i de fyrkantiga krukorna som hyacinter brukar säljas i. Den plasten är inte särskilt hållbar och brukar inte gå så bra att diska och återanvända. Tycker jag i alla fall.
 
Nu måste jag bara ha lite tålamod och vänta tills det blir dags att så. Att så för tidigt blir oftast bara jobbigt då plantorna blir långa och smala och väldigt svårhanterliga. När det blir dags ska jag dra upp tomat och persilja i mitt lila drivhus :)

Drömmar om vår och vinster

Idag blir det ett snabbinlägg eftersom energin är låg såhär på morgonkvisten och för att jag har fullt upp med annat resten av dagen.

När jag köpte pärlhyacinter till vårhälsningen var det "tag tre pris" på de små lökarna. Bara två av dem gick åt till hälsningen så den sista behöll jag själv. De gula tulpanerna som jag hade i glasskålen på köksbordet hade förstås gett upp nu så där behövdes något nytt. Det fick bli en pärlhyacint och lite sten.
 
 
Jag gillar verkligen lärkkvistarna så de fick ligga kvar.
 
Nu väntar jag på att de ska börja blomma och sitter här och drömmer om vår och solsken. Det är verkligen varannan dags väder nu. Igår kändes våren nära (som jag skrev på instagram; där heter jag pysselochpapp) men idag ligger det snö ute nu igen.
 
Något annat som jag drömmer om är den här fina bokgömmarn som Blomsterdesign i Landskrona lottar ut på sin fina blogg...
 
 
...och denna inspirerande bok som man kan vinna hos Pysselfarmor.
 
Jag tänker ta ett par lotterhos var och en och hoppas på att det är min tur att vinna, håller tummarna.
 
Ha en riktigt härlig onsdag!

Vårhälsningen

 
Såhär såg vårhälsningen ut innan jag tappade den i backen igår. Nu finns det en ny, likadan, som strax ska leveras till mottagaren. Denna gången bär jag den, för säkerhets skull, i en plastpåse.
 
 
Pärlhyacinter, sten, kottar och lite band.
 
Jag har bara tagit ut pärlhyacinterna ur sina krukor och delat lite på rotklumparna så de passade fint i glascylindern. När jag satt ner blommorna fyllde jag ut mellanrummen med sjösten och små tallkottar. För att piffa till det lite extra fäste jag, med hjälp av limpistolen, ett fint band om cylindern.
 

En grå måndag

Idag var världen gråbeige när jag gick upp. När jag skulle till jobbet började det falla snöblandat regn på mig redan efter 100 meters traskande men jag hade inte tid att vända hem efter mina regnbyxor.
 
När jag väl kom till jobbet , kall och blöt, och skulle låsa upp dörren gick botten ur på kassen som jag burit på och min vårhälsning i glaskruka rasade i backen och gick i tusen bitar.
 
Min dag kändes lika förstörd och hopplös som vårhälsningen på gatstenarna. Hälsningen som skulle förgylla och sprida glädje.
 
Dagen hade känts dålig redan innan jag slog upp ögonen i morse och detta var droppen. Med forsande tårar sopar jag upp glaskross, jord, sten och kottar. De små pärlhyacinterna gick åtminstone att rädda. Jag bär in skräpet och funderar på om "dålig dag" är ett giltigt skäl att sjukskriva sig. Ville bara gå hem och dra täcket över mig.
 
"Eländes elände, vilket deprimerande inlägg" tänker ni nu, "och varför kategoriserade hon det som gladsaker"? Jo, ni förstår; svårmodet har vänt. Tack vare en snäll sambo och den mycket hoppingivande hasselbusken en bit bort.
 
 
 
 
 Man måste bli på bättre humör när man ser dessa rufsiga blommor lysa en grå dag. 
 
 
Tänk vad gula små blommor kan göra. De vände världens sämsta måndag till.....  en helt ok måndag. Inte världens bästa men ändå. 
 
Jag hoppas att kommande dagar börjar bättre (jag ska tänka på hasselbusken när jag vaknar) och att inläggen kommer vara mindre grå framöver. Nu har jag fått skriva av mig det sista dystra men går gladeligen och lägger mig. Det är uttröttande med dåliga dagar. 
 
 
Hoppas er måndag varit bättre!
Hasselblommshälsningar från mig. 

Semlor

Semlor. Överallt ser jag dessa härliga bullar. På skyltar, i affären, alla fik har dem och folk mumsar på dem vart man än vänder sig....
 
Okej, det kanske inte är riktigt så. Men det känns så. Än har jag inte hunnit fixa några semlor åt mig själv utan får nöja mig med minnet av dessa goda som fikades upp tillsammans med vänner en härlig dag i Mariestad.
 
 
Ha en riktigt härlig helg!

Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.


RSS 2.0