Räksoppa

Häromdagen lagade och åt jag och sambon en riktigt god räksoppa. Jag vill bara dela med mig av receptet och uppmana er att prova det.
 
Vi åt dagsfärska rosmarinfrallor till och det passade fint.
 
Räksoppa, rosmarinfralla och en rosmarinkvist.
 
 
 
GLAD HELG!

Tidig vår på kollonilotten

Vi har haft riktigt soligt och härligt väder i några dagar nu. Helgen som gick tillbringade jag och sambon på lotten och jag har även varit där nu i veckan. Det är skönt att få komma igång och greja lite i trädgården även om det mesta får vänta än så länge.
 
Men jag har klippt vår lilla salixhäck. Vårt eukalyptusvide, Salix integra 'Hakuro Nishiki' fick sig också en omgång med sekatören. En rejäl omgång. Både häcken och det lilla trädet (eukalyptusvidet) ser lite mesiga ut just nu, men jag tror att de kommer bli superfina igen när de spricker ut.
 
Glad jag och hårt klippt pilhäck. Samt ett ännu inte klippt eukalyptusvide.
 
 
I kökslandet har det också hänt grejer. Men inte på växtfronten förstås, det är det alldeles för tidigt för. Men vi har mätt upp gångar och bäddar så nu ser man hur det kommer se ut! Kanske inte supersnyggt än så länge men på rätt väg.
 
Massa snören hit och dit och vips så har kökslandet fått sin form.
 
Vi har blomande krokus på lotten.

Återvunnen presentdekoration

 
 
Dekorationen från hushållsrullepaketet kom till ytterligare användning. När paketet var öppnat fick kvistarna pryda Systers ljusstake. Det blev jättefint det också.
 

Paket av en hushållsrulle

Här kommer ett tips till den som vill slå in smala saker och ge bort som present. Emballaget borde fungera på posten också om man inte sätter på ömtåligt pynt.
 
 
 
1. Allt börjar med en hushållspappersrulle (eller en toarulle för ett mindre paket). Återanvändning, det är bra!
 
 
2. tryck in kanten av rullen mot mitten.
 
3. Kläm till topparna som bildas så att de blir skarpa och jämna.
 
4. Vänd rullen ett halvt varv så att den intryckta sidan hamnar bort från dig.
 
5. Tryck nu in rullens kant från andra sidan.
 
6. Och kläm till topparna igen.
 
 
Nu är den ena änden klar och det är dags att fylla paketet. Sedan trycker du till andra änden av rullen på samma sätt för att stänga till paketet.
 
När rullen är stängd är det dags för dekorationer och här är det bara fantasin som sätter gränser. Måla, tapea, knyt och klistra. Stämpla, brodera, stansa eller rita. Det finns ju massa roliga sätt att dekorera en pappersrulle på.
 
Jag gjorde en enkel men efektfull dekoration av guldtråd, en kvist med videkissar och lite murgröna.
 
 
Jag drog guldtråden två varv runt rullen. Tack vare topparna så sitter tråden säkert på plats. Jag knöt och lämnade långa ändar på tråden som jag sedan använde för att knyta fast kvistarna i ena änden av paketet. Med en annan snutt tråd knöt jag fast kvistarna i den andra änden. Klart att ges bort.
 
 
 

Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.


RSS 2.0