Massor av gurka

I vårt växthus har vi en gurkplanta. En enda planta som producerar MASSOR av gurkor. Det är en sort som ger korta, gröna slanggurkor, Danito heter den. För några veckor sedan plockade jag och Fredrik 12 stycken mogna gurkor och bara några dagar senare plockade vi 11 till som vi gav bort till mina föräldrar.
 
Veckan därpå trodde vi att plantan var på väg att lugna sig. Vi kunde "bara" skörda sex stycken gurkor till brorsan. Men plantan har inte gett upp än, den bara vilade lite och är nu på gång med massor av gurkor igen. Gott; men svårt att hinna äta alla gurkor innan de blir dåliga. Som tur är kan man lägga in slanggurka, det är inte bara typ västeråsgurka som blir god inlagd.
 
 
Skiva, skiva, skiva...
 
 
Lägg i saltvatten....
 
Nyinlagd gurka i ättikslag.
 
Efter några dagar är gurkan klar att smakas. Den blev riktigt god!
 

Triangelservetter

De bara låg där; i en binge med rea-servetter. Jag kunde inte låta bli att köpa dem. De var ju så glada!
 
 

I vasen - småblommor

I dag plockade jag lite härliga blommor. De minsta fick hamna i tre små gröna vaser som jag köpt för längesedan.
 
Vaserna är fina och var billiga när jag köpte dem. Vid första användningen förstod jag anledningen till det låga priset. De är inte vattentäta. Inte så att de läcker som såll, men utsidan av botten håller sig jämt fuktig så länge det är vatten i vasen. Inte särskilt praktiskt.
 
Detta har gjort att vaserna inte använts särskilt mycket. Men igår ordnade jag ett arrangemang som gör att vaserna kan läcka bäst de vill utan att något bord riskerar att förstöras.
 
 

Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.


RSS 2.0