Koll på 2014

Det nya året har börjat men bloggandet är kvar i 2013. Nu ska det bli ändring på det så är kommer det första 2014-inlägget!
 
Jag har faktiskt pysslat lite i år och det har till och med med papp att göra! Jag har nämligen gjort en almanacka. Eller två faktiskt; den ena hänger på min vägg och den andra ska (så fort jag fått sparkat iväg mig själv till ett postombud) åka i kuvert till Norrköping.
 
Jag gjorde en egen almanacka förra året också. Då var det mer pyssel med klippande och klistrande och den var ännu mer personlig med egna fotografier som bilder. I år gjorde jag det lättare för mig.
 
Jag hittade en internetsida (blankettbanken) där man gratis fick ladda ner färdiga almanacksmallar. Altså själva almanacksbiten med månader, dagar och namnsdagar var redan klar. Det allra bästa med det var att helgdagar var ifyllda, det saknade jag i min almanacka för 2013.
 
Hur som helst, jag valde en mall jag tyckte om. Den kunde man ladda ner som en powerpointfil och sedan var det bara att lägga till de bilder man ville ha. Jag valde Elsa Beskow- bilder i min. Mysigt och tryggt :)
 
Bilderna kom på plats i datorn och sedan var det bara att skriva ut bladen. Det svåraste var att välja vilken bild som skulle vara till vilken månad.
 
 
När jag skrivit ut bladen använde jag skärmaskinen med ett skärblad som perforerar pappret, ett väldigt smidigt verktyg. Varje blad fick en perforering i överkanten där det sedan ska gå att riva loss det främsta arket när det är dags för månadsskifte.
 
 
Jag gjorde hål med ett hålslag och sedan sydde jag ihop de tolv bladen precis ovanför perforeringen.
 
 

I hålen från hålslaget knöt jag fast en bomullstråd för att kunna hänga upp almanackan på väggen.
 
 
Så här blev den färdiga almanackan.
 
Nu hänger min almanacka som sagt på väggen och när det är dags för februari kommer det att vara lätt att riva loss januaribladet vid perforeringen och vips så är det en ny månad :)
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Pia

Vad fint, Johanna. Du är så duktig och full av idéer. Vi tar en almanackskväll hemma hos dig i december, inför nästa års almanackor. Eller hur?

Svar: Tack! Ja Pia det tycker jag att vi gör, vilken bra idé!
Pyssel & Papp

2014-01-27 @ 11:29:21
Postat av: Daniel Grankvist

Stackars pappersplågade symaskinsnål! Men almanackan blev fin! :-)

Daniel

Svar: Hahaha, tror du att den blev ledsen av 12 ark papper ;). Jag tror i alla fall att symaskinen blev glad som blev använd för en gång skull. Men jag ska kolla hur nålen ser ut nästa gång jag är i Istorp :)
Pyssel & Papp

2014-01-29 @ 11:46:23
URL: http://danielgrankvist.blogspot.se/
Postat av: Lisa

Tack så hemskt mycket för den jätte fina kalendern! Den låg och väntade på mig när jag kom hen från skolan idag och muntrade upp mig betydligt! Upp på väggen kom den också direkt! TACK! <3

Svar: Vad kul att du gillade den, kan ju inte bli annat än bra med de fina Beskowbilderna.
Pyssel & Papp

2014-01-29 @ 17:06:08
Postat av: Eva

Hej Johanna
Blev inspirerad av din almanacka undrar hur du gjorde när du ladda ner mallen som PowerPoint fil, jag lyckas bara få den som pdf fil.
//Eva i Oset.

Svar: Hmmm, då undrar jag om du valde rätt mall. Det finns en i samma modell som är till för att rita på och den är en PDF. Under den mallen kommer sedan "Fotoalmanacka PowerPoint 2014 " och det är den du ska ladda ner. Valde du fotoalmanackan när du försökte med så är det enda felet jag kan tänka mig att du valt att öppna den som en PDF i stället för en PowerPoint men det tror jag knappt ;)Kul att kunna sprida lite inspiration och hoppas du får ner en PowePoint :)
Pyssel & Papp

2014-02-04 @ 20:38:05
Postat av: Eva

Ha ha Johanna jag hade inte gått så långt ner på sidan. Nu har jag hittat den , tack för hjälpen får se om det blir något gjort.
/Eva

Svar: Bra att du hittade den, jag hoppas du får ihop en riktigt fin kalender.
Pyssel & Papp

2014-02-07 @ 07:59:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.