Disktrasor

Här kommer ett litet inlägg om disktrasor.
 
Disktrasor? tänker ni nu, så tråkigt att skriva om disktrasor en fredag. Men jag har köpt roliga disktrasor. För att torka av bord och bänkar är inte det roligaste i livet men med dessa färgglada trasor blir det åtminstone roligare.
 
6 st disktrasor för 10 kr, det är lagom.
 
Nu ska jag ta reda på om de har någon uppsugningsförmåga (det är ju en klar fördel hos en disktrasa). Om de inte har det blir jag i alla fall glad av dem och det är ju alltid något :)
 
Glad fredag till er allihop!

Koll på 2014

Det nya året har börjat men bloggandet är kvar i 2013. Nu ska det bli ändring på det så är kommer det första 2014-inlägget!
 
Jag har faktiskt pysslat lite i år och det har till och med med papp att göra! Jag har nämligen gjort en almanacka. Eller två faktiskt; den ena hänger på min vägg och den andra ska (så fort jag fått sparkat iväg mig själv till ett postombud) åka i kuvert till Norrköping.
 
Jag gjorde en egen almanacka förra året också. Då var det mer pyssel med klippande och klistrande och den var ännu mer personlig med egna fotografier som bilder. I år gjorde jag det lättare för mig.
 
Jag hittade en internetsida (blankettbanken) där man gratis fick ladda ner färdiga almanacksmallar. Altså själva almanacksbiten med månader, dagar och namnsdagar var redan klar. Det allra bästa med det var att helgdagar var ifyllda, det saknade jag i min almanacka för 2013.
 
Hur som helst, jag valde en mall jag tyckte om. Den kunde man ladda ner som en powerpointfil och sedan var det bara att lägga till de bilder man ville ha. Jag valde Elsa Beskow- bilder i min. Mysigt och tryggt :)
 
Bilderna kom på plats i datorn och sedan var det bara att skriva ut bladen. Det svåraste var att välja vilken bild som skulle vara till vilken månad.
 
 
När jag skrivit ut bladen använde jag skärmaskinen med ett skärblad som perforerar pappret, ett väldigt smidigt verktyg. Varje blad fick en perforering i överkanten där det sedan ska gå att riva loss det främsta arket när det är dags för månadsskifte.
 
 
Jag gjorde hål med ett hålslag och sedan sydde jag ihop de tolv bladen precis ovanför perforeringen.
 
 

I hålen från hålslaget knöt jag fast en bomullstråd för att kunna hänga upp almanackan på väggen.
 
 
Så här blev den färdiga almanackan.
 
Nu hänger min almanacka som sagt på väggen och när det är dags för februari kommer det att vara lätt att riva loss januaribladet vid perforeringen och vips så är det en ny månad :)
 
 
 

Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.


RSS 2.0