Adventsfika med doft av saffran

Pepparkaksbaket gick tyvärr inget vidare så jakten på ett bra glutenfritt recept fortsätter. Men det är inget att hänga läpp över! Jag får se om jag testar en gång till innan jul.
 
Igår gav jag mig på saffransbullar istället. Eftersom jag tycker att lussekatter har en tendens att bi lite väl torra ( i alla fall när jag bakar dem) satsade jag på lussebullar med fyllning istället.
 
Under mitt receptsökande hittade jag två recept som jag ville prova och jag valde att baka båda fast inte så många utav varje.
 
Det blev saffransbullar med mandelfyllning och så gjorde jag wienerbullar med saffransfyllning och apelsinglasyr. Båda blev riktigt goda så idag bjöd vi in mina föräldrar på adventsfika.
 
Apelsiner, saffransbullar och wienerbullar bildade ett härligt kakfat.
 
 
Jag har fixat adventsljus till soffbordet som jag är väldigt nöjd med i år. Blockljusen tål att man eldar dem långa stunder till skillnad från en traditionell stake med vanliga tunna ljus. Ett stort plus enligt mig. För att piffa lite blandade jag upp ljusen med en kruka med fin kuddmossa och en med en vit hyacint också.
 
De två första adventsljusen är tända.
 
 
Små terrakottakrukor passar perfekt till både blockljus och hyacinter.
 
 
 

Pepparkaksförväntningar

 
Måndag morgon och jag har gjort pepparkaksdeg. Nu ligger den i kylen och jag måste vänta till ikväll innan jag kan baka ut den och ta reda på om den blev bra. Det är ett nytt recept jag testar så det ska bli spännande.
 
2012 gjorde jag pepparkakor från egen deg och de blev jättebra! 2013 använde jag mig av samma recept som året innan men då blev alla pepparkakor helt misslyckade trots att jag gjorde flera försök. Konstigt. I år valde jag ett nytt recept så nu håller jag tummarna för ett lyckat resultat.
 

Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.


RSS 2.0