Lök i blandade färger

Vi köpte en påse med blandad sättlök i våras. Lök från sättlök är lätt att odla och lök har man ju alltid nytta av om man brukar laga mat. Så jag rekommenderar er allihop att prova på. Gör ett litet lökland nästa år om ni inte redan har ett.
 
Röd-, gul- och silverlök har vi odlat i år.
 
En annan lök som kan vara trevlig att odla är vitlök. Vill man få vitlökar med klyftor gäller det att komma på det i tid bara för då ska man sätta löken redan på hösten. Vitlöken som vi skördat nu under sommaren satte vi alltså i jorden hösten 2013.
 
Årets vitlöksskörd. De blev inte så stora men de är hemmagjorda!
 
Vitlöken odlar man från vitlöksklyftor som man trycker ner i jorden. Men man bör undvika att sätta klyftor från vitlök köpt i mataffären. Inte för att de inte kommer gro, de kommer de säkert, utan för att det finns risk att vitlökarna i mataffären har växtsjukdomar med sig. Köp istället en kontrollerad vitlök i blomsteraffären/plantskolan så slipper du få in onödiga växtsjukdomar i kökslandet.
 

SÅ; GLÖM NU INTE ATT KÖPA SÄTTVITLÖK OCH FÅ NER

KLYFTORNA I JORDEN INNAN VINTERN KOMMER.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Lisa

HOHO?!?!?! Vart håller du hus? (håller han ett helt hus?) ;)
Jag är här å kikar titt som tätt å väntar på nytt pyssel eller nya bakverk/maträtter och inspiration :) Puss

Svar: Kul att nån e här å läser. Det började med totalt oanvändande av kameran vilket ledde till noll bilder och noll grund till inlägg. Men nu när jag vet att jag har en läsare får jag väl damma av kameran och pyssla ihop något. :)
Pyssel & Papp

2014-11-18 @ 19:51:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.