Schysta meloner!

Den lilla melonen i sin nyskapade "säng".
 
I somras skrev jag om att vi lyckats få ett par meloner i växthuset men jag berättade aldrig hur det gick sedan. Här kommer fortsättningen.
 
Större melon.
 
Melonerna växte på där de låg på sina "sängar". Jag vände på dem ibland för att se så undersidan också mådde bra.
 
En dag när jag kom in i växthuset såg jag att den ena melonen hade fått en spricka i skalet! Dagen efter var det lika dant på den andra. Vad hade vi nu gjort för fel? Jag sökte i böcker och på nätet men hittade inte mycket information. Problemet kvarstod, och det blev värre!
 
Melonen spricker!
 
 
Men efter några dagar, när sprickorna började bli riktigt många såg jag plötsligt mönstret. Och det slog mig att det var nätmelon som vi höll på att odla. NÄT-melon. De är ju inte direkt släta på utsidan. Hmmm....
 
Det visade sig att våra meloner mådde hur fint som helst och utvecklades som två helt normala nätmeloner. Till slut var de helt täckta av "sprickor" och såg fin-fina ut.
 
Skalet höll inte alls på att spricka, det bildade bara "nät".
 
Melonen var perfekt mogen, väldigt saftig och god när den skördades i början av september.
 

Det var väldigt roligt att kunna skörda egen melon. Lite malliga blev vi allt. Jag vill göra det igen men nästa gång ska jag nog ha dem under glas i en pallkrage. Det gick ju bra i växthuset men till slut täckte rankorna en stor del av golvet vilket kunde vara lite opraktiskt ibland :)
 
Melonrankor på väg ut över golvet i början av växtsäsongen.
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Lisa

Malliga får ni va, dom va ju så goda :)

Svar: Sicken tur :)Ja de blev smarriga.
Pyssel & Papp

2013-10-02 @ 11:42:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.