Sekatörvård

Nu var det längesedan jag skrev och det var längesedan jag var på lotten och grejade. Lotten har vi lagt i vintervila och bloggen är inte långt därifrån. Bloggen kanske inte riktigt somnat in men den har lågsäsong den också.
 
Båda kräver solenergi för att vara på topp så nu under den mörkaste årstiden händer det inte så mycket.
 
Men det finns en del att göra under vintern också. Det är bland annat en bra tid att planera vad man vill göra i sin trädgård nästa år och så är det hög tid att ta hand om sina redskap.
 
Just nu håller jag på med sekatörvård. Jag har två Felcosekatörer som får slita hårt under en säsong och om jag ska vara helt ärlig så är jag inte riktigt snäll mot dem under sommaren. De får stå ut med mycket klipp men får minimalt med rengörning och slipning.
 
Nu när säsongen 2013 är över har jag bestämt mig för att vara riktigt snäll mot "Felcosarna" och har därför gjort en riktigt grundlig genomgång av dem.
 
Jag har plockat i sär dem ner till minsta del och rengjort allt. Sedan har jag slipat det som behöver slipas och fettat in det som behöver smörjas.
 
Nu är sekatörerna åter ihopskruvade och redo för säsongen 2014.
 
Det är förvårnansvärt många delar i en sekatör.
 
 
Stora sekatören hel och ren igen.
 
 
 
 

Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.


RSS 2.0