Små tomatplantor

Häromdagen när jag skolade om mina basilikor skolade jag också om mina små tomatplantor. Hemmaodlade (eller åtminstonne närodlade) tomater är ju SÅ gott! De importerade vintertomaterna smakar ju ingenting; men svenska sommartomater det är grejer det.
 
Jag kommer odla en liten gul tomat, 'Ida Gold' heter den. Det är en busktomat. Eftersom jag inte har något växthus väljer jag en sort med småtomater/körsbärstomater; de tar inte så lång tid på sig att mogna utan hinner bli klara även om plantan står utomhus.
 
Men än är det en bit kvar tills plantorna blommar och sätter frukt. Än så länge har plantorna bara två små blad var men de sträcker på sig och blir längre och längre för var dag. De trivs på fönsterbrädan nu när dagarna har blivit soligare.
 
Såhär långsmal var den lilla tomatplantan när jag tog upp den ur pluggbrättet.
 
Precis omskolad tomatplanta.
 
Som ni ser planterade jag den lilla plantan väldigt djupt i krukan. Från att ha haft en lång smal stjälk sticker den nu bara upp precis ovanför jordytan. Man kan göra så med tomatplantor, de bildar nämligen rötter längs med den del av stjälken som hamnar under jord. Så nu kommer den lilla plantan att bilda rötter i hela krukan och få ett kraftigt och fint rotsystem.
 
Jag längtar tills jag kan gå ut på ballkongen och stoppa en solvarm tomat i munnen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.