Crassula ovata

 
Jag kollade till krukväxten på jobbet (ja vi har bara en enda). Det är en Crassula ovata, ettparadisträd. Den mår inte riktigt bra eftersom den har fått för mycket vatten. Några blad hade släppt och ramlat ner i krukan. När jag skulle plocka bort dem såg jag att ett av bladen hade börjat bilda nya småplantor. Det är ju så HÄFTIGT!
 
I snittytan som bildats när bladet släppte från stammen har det börjat växa små gröna blad och små vita rötter. (En rot kan anas på den större bilden). Jag tyckte det var synd att de skulle slå rot i den blöta jorden som håller på att ta död på "moderplantan" så jag plockade med mig bladet hem och tänker lägga det i en kruka med ny jord och hoppas att de små plantorna tar sig.
 
Paradisträd går att köpa på de flesta ställen som säljer krukväxter så det är ingen ovanlig krukväxt, men det är ju mycket roligare att driva upp egna plantor. Man lär sig alltid något.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Lee

Hej!
Just denna infon letade jag efter :)
bladstickling av Crassula :)

Svar: Hej!Kul att du fick nytta av inlägget, alltid roligt när man kan hjälpa till :)
Pyssel & Papp

2014-08-27 @ 16:55:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.