Chilifrön

I år ska vi odla chili. Det gjorde vi förra året också men i år blir det en annan sort.
 
Förra året odlade vi den vackra 'Jamaican Bell', en mild chili med häftig form. I år blir det en gul chilli med mer hetta. 'Hot Lemon' heter sorten. Är det någon av er läsare som har erfarenhet av denna?
 
Lord Nelson har klassat den som en 5:a av 5 möjliga grader i sin skala över chilins styrka. 5 är det starkaste, frågan är bara HUR starkt det är. Jag hoppas inte att den är så het att den inte går att använda i maten, men det tror jag (nog) inte.
 
Det låg sju stycken frön i påsen, jag sådde allihop. Nu får vi se hur många som gror. Går det bra för alla får jag ge bort ett gäng plantor men det ska nog gå bra :).
 
Fröpåsen bland jord och krukor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Lisa

Oh! Den får ni inte lägga i maten som ni bjuder mig på ;)

Svar: Vi behöver ju inte slänga i en hel :)
Pyssel & Papp

2013-05-17 @ 08:56:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.