Rädisskörd

Idag har vi gjort våran första, riktiga skörd på lotten. En rad med rädisor.
 
Om ni följer mig på instagram kunde ni se att jag gallrade rädisorna den 17:e, det är exakt en vecka sedan idag (måndag). Vid gallringen fick jag upp en enda rädisa som var såpass stor att den blivit rund och fin. Alla de andra var bara som små streck.
 
Igår när vi var på lotten hade rädisorna fullkomligt exploderat i storlek! De var jättestora och behövde skördas genast.
 
Nyskördade och tvättade rädisor.
 
 
Jag var lite orolig att de hade växt sig så stora att de inte skulle vara goda längre. Men jag oroade mig i onödan. Redan samma kväll hamnade några av dem i en sallad och de smakade kanonbra.
 
Vad det blir av resten av rädisorna får vi se.
 
Tycker ni om rädisor? och hur vill ni helst ha dem serverade?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Anna

Bästa grönsaken att odla. Så lätt, så snabbt och så gott. Vi borde snart ha andra omgången klar. :)

Svar: Visst är det härligt med något som går riktigt snabbt i köksträdgården. Även om de andra grönsakerna helt klart är värda att vänta på så är det ändå kul med lite snabba resultat. Mer "räser" rädisor!
Pyssel & Papp

2013-06-25 @ 23:17:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.