Lite tid men massor av rosor

HEJ! Det händer massor på lotten som jag skulle kunna skriva om. Men tiden har inte ricktigt räckt till. Det är så mycket som ska fixas och som vi vill göra med vår lilla trädgård. Men jag ska försöka dela med mig och jag hoppas att ni vill kika in och läsa. Inläggen kommer kanske inte bli så regelbundna fram över man jag ska försöka få upp något lite då och då :)
 
Det känns som bloggen skulle behöva ett nytt namn också, det kommer nog inte bli så mycket pyssel och papp framöver. Bara trädgård :) Jag får fundera på det.....
 
Då jag hela tiden glömmer ta med mig kameran kan jag bara bjuda på en enda mobilbild idag. En underbart doftande vit ros som blommar för fullt just nu.
 
En liten myra gillade visst också rosen :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Daniel Grankvist

Kan det vara Finlands vita ros?

Svar: Det kanske det kan vara Daniel.Jag har slått på Finlands... i L-Å Gustavssons böcker och då hamnat i ett stycke om fyllda pimpinellrosor, R spinossisima Plena. Just om Finlands... står det inget men Plenan på bilden är väldigt lik vår ros.
Vad har Finlands.. för vetenskapligt namn? Eller heter alla Plena? Jag tycker att rosvärlden är lite förvirrande.....
Vår ros har i alla fall nästan blommat över nu och den kommer, enligt förra ägaren, inte att blomma mer. Doft och taggar påminner om vresrosen tycker jag. Får se om den får några fina nypon. Rosen sprider sig mycket gärna med underjordiska utlöpare också. Vi skulle ta bort några småplantor och höll på att dra bort grannens ros också ;) Allt sitter ihop!
Fin är den i alla fall.
Pyssel & Papp

2013-06-11 @ 21:44:50
URL: http://danielgrankvist.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.