Ny rabatt på G

Nu är äntligen perennlandsprojektet, som jag nämnde sist, igång.
 
Vi har börjat gräva bort gräsmattan runt vår lilla damm. När gräset är borta ska vi fylla upp med jord och sedan ska det planteras perenner.
 
Vi valde att inte gräva upp hela den yta som vi har tänkt göra till rabatt. Vi gräver ungefär hälften nu och sedan tar vi resten när det passar. Vi vill nämligen inte att rabattytan ska vara så stor att vi inte kan fylla det mesta av den med växter. Tomma planteringsytor kräver bara en massa jobb för att inte växa igen.
 
Handskarna är på och gräsmattan uppskuren i lagom stora bitar. Nu ska tuvorna bort.
 
Många tuvor hamnade i korgen och så småningom på komposten.
 
 
Den första delen, den som vi gräver upp nu kommer vi fylla med perenner som vi redan har på lotten. Idag står dessa perenner utmed det ena staketet men de ska alltså flyttas. Perennerna hamnar i den nya rabatten och där perennerna stod ska det bli hallonland.
 
När vi ändå gräver bort allt runt dammen ska vi göra den riktigt fin också. Den ska justeras så att den blir helt plan och näckrosen behöver "beskäras".
 
Det är kul att ha kommit igång med ett "riktigt" projekt. Det första som faktiskt förändrar utseendet och som sätter vår prägel på lotten.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Lisa

Så roligt! :) Å fint blir det alldeles säkert :)

2013-07-11 @ 23:09:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.