I vasen - trädgårdsblommor

Denna gången kommer blommorna i min vas kommer från Istorp, där finns det gott om dem i föräldrarnas trädgård. Det är bland annat stjärnflocka och jättevädd i vasen.
 
Jättevädden (det är den "kallgula" blomman på bilden) planterade vi förra året när vi gjorde om perenrabatten på baksidan av föräldrarnas hus; så i år är första gången som den blommar.Jag tycker att den är väldigt vacker.
 
Jättevädd, Cephalaria gigantea, är som namnet förklarar en stor växt. Den blir runt två meter hög och blommorna är ca 6 cm i diameter. Inte nog med att blommorna är vackra, jättevädden har riktigt snygga knoppar också.
 
 
 
 
 
Jätteväddknopp. (Denna bild har inte jag tagit, den är från Flickr)
 
Tyvärr har vi ont om blommande växter på lotten så där kan vi inte plocka några buketter. Detta ska så småningom åtgärdas men det får ta sin tid. För tillfället står det några "rea-perenner" i en plastback bakom stugan och de måste snart grävas ner.
 
Vi har en plan för en ny rabatt men tyvärr har vädret inte varit med oss, varje gång vi har haft tid att vara på lotten har det regnat. Fram tills idag. Men idag var jag tvungen att lägga tiden på annat än plantering. Jag hoppas att vädret är fint imorgon också. Är det det så ska jag börja med perennlandsprojektet.
 
 
 
Jag hoppas att ni har en bra helg!
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Daniel

Jättevädd är väldigt vacker! Och härdig. Och stadig. Och hög, men trots det skuggar den inte, eftersom den är så luftig och gles i växtsättet. Jättebra!

Kram!

Svar: Jag kan bara hålla med :) den perfekta "vävarväxten".Klarar den sig uppe hos dig också?
Pyssel & Papp

2013-07-07 @ 09:17:04
URL: http://www.danielgrankvist.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.