Dörrkrans av musslor

Hemma på trappen och på balkongen är det måttligt snyggt i år. Den mesta energin läggs på lotten och därför glöms uteplatserna här hemma bort lite grann och är inget jag tänker föreviga på bild. Men det finns ett par finheter. 
 
En av finheterna är dörrkransen som hänger på ytterdörren. Jag har gjort den av en platt träring och musselskal. För att fästa musslorna har jag använt limpistolen och i vissa fall en grövre ståltråd.
 
Musslorna fäste jag på ringen och på varandra tills de täckte hela träringen och bildade en fin form.
 
Träringen målade jag blå. Hade jag haft tillgång till en dovare blå hade jag använt mig av den istället.
 
I vissa lägen var det svårt att hitta fäste för musslorna precis där jag ville ha dem då använde jag mig av ståltråd och gjorde "ben" till musslorna som jag sedan kunde fästa i kransen.
 
 
Jag började med att måla träringen blå. Den blå färgen som jag hade hjälpte inte direkt till att dölja ringen bland musslorna men den gjorde träringen lite mer utomhustålig. Hade jag haft tillgång till en dovare blå färg hade jag använt den men det gick riktigt bra att täcka träringen så den syns knappt ändå.
 
Det första jag gjorde efter att färgen torkat var att fästa upphägningstråden. Det hade kunnat bli knepigt att göra i efterhand även om det säkert hade gått det också.
 
När snöret var på plats limmade jag fast alla musslor en efter en tills jag var nöjd med formen och tills musslorna täckte hela träringen. Som ni kan se på den nedersta bilden behövde jag använda ståltråd för att kunna fästa vissa musslor. Jag tror att tråden kallas elefanttråd i hobbyaffären. Den är lagom grov och stabil men ändå lätt att böja till. Florister använder en liknande tråd så det går att köpa hos dem också om ni vill göra en egen musselkrans.
 
Kransen var väldigt enkel att göra bara man har tålamod att låta alla limtrådar som bildas av pistollimning sitta tills de torkat. Det går nämligen knappt att undvika dessa tunna trådar av lim som spretar ut från alla limningar. Men när trådarna svalnat är de jättelätta att ta bort.
 
Jag är riktigt nöjd med resultatet och när kransen börjar kännas "out of season" tänker jag spara den inne i förrådet för att kunna återanvända den nästa år.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.