Dagens skörd

Ikväll var vi på lotten och klippte. Sambon klippte gräset och jag klippte måbärshäcken. Båda klippningarna blev bra. Gräsmattan blir så fin nu när gräsklipparknivarna är nyvässade.
 
Men det bästa med dagens kolonilottsbesök var ändå att vi kunde skörda två gurkor till. Vi plockade även jordgubbar och de sista rädisorna som var pyttesmå sist.
 
Dagens skörd.
 
I växthuset växer det så att det knakar! Jag ska visa er en bild på det nästa gång jag varit där.
 
Jag klippte som sagt måbärshäcken. Den blev fin i formen när jag hade klippt den men i bladen är den riktigt ful. Nån sorts sjuka har den. Jag ser att andras måbärshäckar ser lika dana ut men jag är inte helt säker på vad det är; kanske någon sorts mögel eller dagg. Dessutom var häcken full med flygdjur. Vita flygare?
 
Jag känner att det är dags att plocka fram växtskyddspärmen och kolla upp om SLU kan hjälpa mig få klarhet i detta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: .Eva.G

Grattis till "lotten" en högvinst. Visste inte att du hade en blogg , har bara kollat lite hastigt nu i kväll men jag kommer tillbaka.. Verkar jätte spännande.

Svar: Tackar!Vad roligt att du hittat hit! Det dyker upp nya inlägg lite då och då så kika gärna in igen :)
Pyssel & Papp

2013-07-03 @ 22:16:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.