Smörgåskrasse

I väntan på att odlingssäsongen ska dra igång på riktigt har jag idag sått smörgåskrasse. Dessa små krassefrön är verkligen lättodlade. Man kan till och med odla dem på fuktigt hushållspapper om man vill. Men jag sådde dem i såjord i ett litet drivhus för fönsterbrädan. Jag köpte både fröna och drivhuset samtidigt som jag inhandlade mitt pluggbrätte.
 
 
Egentligen ville jag ha ett mindre drivhus men det fanns inte. Istället har jag bara sått krasse i halva brättet. Den andra halvan kommer jag så i när de första fröna grott. Då blir det inte för mycket krasse på en gång. På detta viset kommer jag istället ha ny krasse på G när jag har ätit upp den första skörden.
 
Det känns bra att odla någonting nu när längtan efter att så och plantera är stor. Odlingssäsongen känns avlägsen när man tittar ut, speciellt nu för ikväll snöar det över Varberg. Det snöar inte mycket men det känns ändå att vintern fortfarande har övertaget där ute.
 
Men nu har jag små fröer att ta hand om och snart kommer det att gro i mitt lilla drivhus. Det känns härligt!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Lisa

Haha! Jag läste smörgåsKASSE först ;)

Svar: Haha, tänk om man kunde så smörgåskassar. Färdigproppade med allt som behövs för en smarrig frukost kanske. Typ som en sån där färdig matkasse man kan beställa hem :)
Pyssel & Papp

2013-02-12 @ 21:16:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.