Projekt köksträdgård

Jag har kikat lite på mina senare blogginlägg och insett att jag har missat att berätta om höstens stora kolonilottsprojekt! Så jag gör det nu så här lite i efterhand.
 
En helg i September (det är ju längesedan nu! Fast det känns som aldeles nyss) bestämde vi oss för att förändra lotten ganska mycket. Vi har länge planerat att göra ett köksland och nu blev det äntligen av. Vi tog in familjen som förstärkning och satte igång.
 
Vi började med att gräva upp lite mer rut våran lilla damm och flytta färdigt perennerna. Jag berättade om detta här.
 
 
Här har vi grävt upp ny rabattyta till vänster om dammen och på gräset ligger perenner som ska planteras.
 
 
Fredrik kollar djupet på gropen, lite till får han allt gräva.
 
Det var Fredrik som arbetade med den här delen. Den stora baljan utan botten gräver vi ner för att ha som rotspärr. I baljan planterade vi vår ena ros, som kan vara en Finlands vita ros. Rosen är väldigt bra på att skicka ut rotskott och vi hoppas att baljan ska begränsa dess framfart. Vi får se om det räcker.
 
I andra kanten av kolonilotten arbetade jag, pappa och syster med att gräva fram det planerade kökslandet medan mamma städade ur växthuset. Det blev massor av grästuvor att vända, skaka och frakta bort. I början kändes det lite hopplöst när man såg hur långt det var kvar till den markerade bortre kanten. Men när vi väl närmade oss mitten kändes det som att det gick ganska snabbt ändå. Men det tog två dagars arbete innan alla tuvor var väck.
 
Pappa och syster har börjat gräva upp tuvor.
 
Första dagen var det jättebra arbetsväder, lite disigt men fint och lagom varmt. Dagen efter regnade det. Men trots regnet såg vi till att få grävningen klar. Vi fick klara oss utan familjen men fick som tur var hjälp av en vän. Det är tungt att gräva bort gräsmatta.
 
 
Här är hela det nya kökslandet framgrävt.
 
När vi till slut grävt färdigt kändes kökslandet väldigt stort men där ska ju få plats med en del gångar också så det kommer säkert bli lagom.
 
När syster påpekade att landet var större än hennes lägenhet kändes det lite som "oj vad har vi gjort" men nu är jag mätt, skissat och räknat lite på det känns det bra igen. Det kommer få plats massa godheter, nu gäller det bara att välja vilka fröer som ska inhandlas.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Anna

OJ! va ni ska odla till våren! Kul! :)

Himla fin bild du har som header måste jag säga. Proffsigt foto och helt fantastisk vy. :)

Svar: Ja Anna det ska bli SÅ roligt!
Tack :) Jag tog den bilden med mobilen (!) när jag joggade hem från stan en dag i vintras såg knappt någonting på skärmen så det är mest tur men jag gillar den också. Det finns ju gott om vackra vyer där nere på strandpromenaden.
Pyssel & Papp

2013-12-16 @ 13:43:06
URL: http://gronanna.blogg.se
Postat av: Lisa

Som (nästan) arbetsterapeut får jag be Fredrik tänka om angående sin ergonomi ;) Och oj vad tragiskt det låter att ert land är större än min lägenhet! Haha

Svar: Haha, jag ska hälsa det till honom. Ska han böja mer på knäna? Till hans försvar får jag väl skriva att baljan inte väger särskilt mycket i tomt skick :)
Pyssel & Papp

2013-12-16 @ 21:02:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.