Dörrkransen

Förra gången jag skrev så nämnde jag ju att det var dörrkranspyssel på gång och nu är kransen färdig. Det har den varit i någon vecka nu. Här kommer den på bild.
 
 
 
Stommen till kransen, eller hjärtat, köpte jag färdig på Blomsterlandet förra året. Jag tycker att den är så snygg med sina kvistar och sin mossa.
 
Jag hade lite ont om tid till att pynta den i fjol så då lindade jag bara runt ett rött bomullsband och så fick det vara bra så. Stommen är tillräckligt snygg för det.
 
Men i år kände jag mig pyssligare och pyntade den ganska modernt i vitt och silver. De två kanelstängerna satte jag dit som kontrast till allt det vita.
 
 
 
Jag har använt mig av näverstjärnor, kanel och diverse julpynt som jag hittade hemma hos mamma. Det vita fuskormbunksbladet har jag köpt, även det är från Blomsterlandet.
 
Efter att jag samlat ihop fint pynt stack jag bara i det i stommen, de flesta grejer hade nämligen ett skaft av ståltråd. Kanelstängerna fäste jag med en gaffelskaftning (en floristteknik jag kan visa den någon gång) och sedan lindade jag silvertråd om alltihop för att hålla stjärnorna på plats.
 
Jag är riktigt nöjd med årets krans. Den kan nog komma att hänga kvar ett tag framöver för jag tycker att den är mer vintrig än julig, vad tycker ni?
 
 
 
När jag gjorde fint på dörren fick jag ju se till att det var fint på golvet också . Både krukan och lyktan fick ny stil.
 
I krukan planterade jag en söt liten gran. Mycket finare än de vanliga små cypresserna tycker jag. Och som sällskap fick den en stor vit kotte, ett fuskormbunksblad, lite "isbitar" och en rosett. Enkelt men stiligt och det passar fint till kransen.
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Lisa

Åh så fint!

Svar: Tack :)
Pyssel & Papp

2013-12-11 @ 18:42:31
Postat av: Anna

Mycket fin! Och snyggt att du matchar med planteringen på golvet. :)
Vi har ingen krans i år. När tiden inte finns, försvinner även lusten.
Men Fredrik han pysslar ändå. Gjorde en fin gran-neka till fåglarna. Vi köpte en gran och tog bort alla grenar utom toppen (som en liten minigran med lång stam) och hängde i äpplen och talgbollar. Tyvärr är det inte så många fåglar här, men ibland kommer det fram en och annan gråsparv. :)

Svar: Tack. Finns inte lusten gör ni rätt i att strunta i det annars blir det bara stress och tråkigt.
Den där grangrejen låter festlig, synd att inte fåglarna vallfärdar till den. (Jag tittade på "Ernst jul" han hängde också äpplen i små granar, jag gillade den idén också. Han tänkte i och för sig på sina äpplen som pynt men jag tror att fåglarna såg dem som mat ;) )
Hoppas det kommer fler fåglar och äter hos er framöver, de är så roliga att titta på.
Pyssel & Papp

2013-12-16 @ 13:41:37
URL: http://gronanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.