Djungel och meloner

I växthuset ser det numer ut som rena djungeln, det börjar bli svårt att ta sig in :)
 
Denna bilden tog jag för ganska exakt en månad sedan. Då tyckte jag att det var djungellikt, men det är ingenting jämfört med hur det ser ut idag :)
 
 
Det är trångt att ta sig in i växthuset men väl inne bland alla blad kan vi oftast skörda (minst) en gurka och njuta av den ljuvliga basilikan. Nu börjar även tomaterna få färg, röd färg, jag som trodde att jag sått gula tomater! Jag undrar om det blivit fel i min fröpåse, har för mig att jag blev förvånad över tomaterna förra året också...hmm... Jaja, tomater blir det i alla fall och det är huvudsaken.
 
Nu blir tomaterna röda!
 
 Men det jag blev allra gladast av att hitta inne i "djungeln" var melonen! Pollineringen har lyckats! En dag så låg den bara där - en liten liten melon. Vi vågade knappt tro våra ögon, var kom den ifrån? Vi hade ju varit i växthuset dagligen utan att se att en den börjat växa.
 
När vi väl hittat vår melon gjorde jag en provisorisk halmbädd till den. Som ett litet fågelbo för att inte melonen skulle skavas eller mögla mot golvet. Men det var redan ett bättre "bo" på väg.
 
Med hjälp av en lerkruka, lite säckväv och två bitar snöre skapade jag en "melonsäng".
 
Materialet.
 
Resultatet.
 
 
Det blå snöret är ju inte särskilt snyggt men "man tager vad man haver". Med ett finare snöre eller band kunde "melonsängen" blivit riktigt tjusig. Oavsett hur snöret ser ut så fungerar det och det är ju faktiskt huvudsaken.
 
En snabbfixad lösning som kommer göra att melonen får bättre förutsättningar att växa sig rund och fin. Nu går vi här och håller våra tummar för att inget otrevligt ska hända med den lilla frukten. Tänk om vi kommer kunna njuta av hemmaodlad melon!
 
När "sängen" var färdig skulle den bara komma på plats också. Jag letade mig fram i växthuset, melonen växer längst in jämte vinrakan. Jag satte "melonsängen" på golvet och försiktigt, försiktigt lyfte jag upp rankan och lade melonen på plats. Vet ni vad som hände då!?
 
Jag hittade en melon till!
Vilken lycka. Vi har två små små meloner på tillväxt i vårt lilla glashus!
Jag fixade snabbt en "säng" till.

 
 Nu ligger de små melonerna i sina "sängar". Jag hoppas att de trivs och mår bra.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Lisa

Oj så det växer! Och vilken gullig å smart säng du gjorde! :D Du är klok som en snok ;) Så spännande med lite egna exotiska frukter :) Dom blir säkert super smarriga :) Krya på er!

Svar: Klok som en snok! Det är inte det sämsta ;)Ja, hoppas de hinner mogna riktigt så de blir saftiga och fina.
Pyssel & Papp

2013-08-02 @ 11:52:27
Postat av: Anna

Häftigt! Har nog varit en perfekt sommar för melonerna i år. Och för en annan också. :)

Svar: Javisst har vi haft (och har) en underbar sommar! Hoppas den fortsätter tills melonerna är klara :)
Pyssel & Papp

2013-08-04 @ 09:04:16
URL: http://gronanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.