Blåbär

Tidigare i veckan var jag, sambon och en vän ute i skogen för att leta bär. Till att börja med såg det inte lovande ut. Även om det var en aning svalare inne bland träden så märktes det att även skogen känner av torkan. På vissa ställen krasade mossan under fötterna och där man i vanliga fall knappt skulle klarat sig med gummistövlar gick det nu fint att traska fram med joggingskor utan att bli blöt om fötterna.
 
De första ställen vi kollade in hade väldigt få och väldigt små bär. Våra drömmar om blåbärspaj tonade bort.
 
Men sedan hittade vi ett ställe som var lite fuktigare och där började det gå bättre.
 
En handfull med blåbär.
 
 
Vi fick ihop ganska många blåbär till slut. Men när vi hittat det bästa stället hade myggen hittat oss. Till slut var det fler mygg än bär inom räckhåll och då gav vi upp.
 
Men nöjda och glada traskade vi bort från myggsvärmarna och på vägen hem unnade vi oss ett härligt bad. Det var riktigt skönt.
 
Ett härligt kvällsdopp i sjön Fävern.
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.