Sådder och omskolning

För två veckor sedan sådde jag tomater, basilika och persilja i mitt, för året, nya pluggbrätte. Nu hade de två förstnämnda vuxit till sig och behövde mer plats. Så i söndags satte jag upp dem i lite större krukor för att de ska kunna fortsätta växa och må bra. Att plantera om småplantorna såhär kallas för omskolning.
 
Eftersom jag bor i lägenhet med lite ont om plats och på grund av att det blåste kallt ute fick jag hålla till på köksbordet. Det blir lite smutsigt men det är det värt eftersom det är så roligt att driva upp egna plantor.
 
I vanliga fall brukar man använda en så kallad prickelpinne för att göra hål i jorden och pilla ner den lilla plantan i sin nya kruka. Eftersom min prickelpinne ligger 3,5 mil här ifrån fick jag hitta på något annat. En kräftgaffel är ett utmärkt verktyg när man ska skola om småplantor.
 
En tidning skyddar köksbordet när jag arbetar med jord och plantor. De små plantorna har trivts i pluggbrättet men nu ska de planteras upp i de svarta krukorna.
 
Basilikan har vuxit och fått små fina blad och tunna vita rötter. En fin liten pluggplanta.
 
En kräftgaffel är perfekt formad för att agera prickelpinne.
 
När man gjort ett lagom stort hål i jorden är det bara att sätta ner pluggen och trycka till jorden "lite lagom".
 
Färdigomskolad basilika.
 
Jag passade på att så lite ny basilika också. Och chili.
Missa inte att persiljan visar ett grönt blad där bakom den gula skylten. Det är det enda som kommit upp i de sju persiljepluggarna. Än så länge.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Lisa

Då förväntar jag mig basilika till alla sommarens grillningar nu då :)

Svar: Ja det kan du göra :) Basilika är sommarlycka i små gröna blad!
Pyssel & Papp

2013-04-30 @ 19:55:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.