En örhängestavla

Jag har länge haft en idé till hur jag vill förvara mina örhängen av den modellen som faktiskt hänger från örat. "Pluttar" och pärlörhängen har jag i en hjärtformad ask som jag "inredde" till ett smyckesskrin för ett tag sedan.
 
Idén har som sagt funnits länge, men jag har inte hittat materialet jag behövde. Innan nu. Det som varit svårt att hitta har varit nätet med de (till skillnad från hönsnät) rätvinkliga, små och stabila rutorna. Jag har sett det på bygghandlar men då har det bara sålts i rullar med massa meter nät som kostat flera hundra kronor.
 
Nu lyckades jag få tag i en liten bit från en rulle och jag förverkligade genast min idé - örhängestavlan.
 
 
För att göra en örhängestavla så behöver man ett nät (det går naturligtvis lika bra med hönsnät), en ram utan glas och en häftpistol. Klipp till nätet så att det passar i ramen och häfta fast det med häftpistolen. Klart!
 
Häng upp ramen på väggen och haka fast örhängena. Fint, smidigt och praktiskt. Inga mer ihoptrasslade eller bortglömda hängen. Nu ser jag dem och använder dem mycket mer än innan.
 
Dessutom tycker jag att det pryder sin plats på väggen och blir en fin inredningsdetalj.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Lisa

Oh så tjusigt å smidigt! :) Du är så pysslig å händig :)

Svar: Tack! Det kanske jag är men för just detta pyssel behöver man knappt ens vara händig ;)
Pyssel & Papp

2013-04-28 @ 22:58:19
Postat av: carina

Härligt när man kan bli inspirerad av att titta på sina örhängen!Carina

Svar: Ja, det kan göra vilken gråregnig dag som helst lite gladare.
Pyssel & Papp

2013-04-29 @ 14:33:43
Postat av: Anna

Mycket fint. Smart med det tjockare och rakare nätet. Jag har också en örhängestavla, men med vanligt hönsnät. Det funkar, men din är finare. :)

Svar: Tack Anna!
Pyssel & Papp

2013-05-03 @ 13:49:47
URL: http://gronanna.blogg.se
Postat av: Lo

Så fin!
Har tänkt göra något liknande men inte hittat något bra när, får man fråga vart du har hittat ditt? :)

Svar: Hej LO, och tack :)Jag fick lov att köpa en bit nät från en rulle på mitt jobb. Men jag har sett sådant här nät på bygghandlar, jag tror att det är det som kallas för "putsnät". Men det verkar bara säljas i stora rullar som kostar en del.
Om du känner någon som jobbar i byggbranschen eller ska putsa sitt hus har du kanske möjlighet att få en bit istället för att behöva köpa en hel rulle.
Lycka till!
Pyssel & Papp

2013-05-08 @ 10:56:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.