Dörrkransdrömmar

När jag och ett par vänner var på höstmarknad i Mariestad för någon månad sedan såg jag denna vackra mosskrans.
 
Tyvärr hade jag en oren lins på mobilkameran så bilderna är inte riktigt klara.
 
 
Mossan är knuten om någon sorts tunn stomme.
 
Mossan är fastknuten på stommen och den var väldigt fint gjord. Jag förstår inte riktigt hur de fick ihop den utan att det blev en tydlig skarv där de börjat och slutat binda. Det måste varit en fingerfärdig hantverkare som skapat kransen.
 
Jag är ingen hejare på mossor så jag vet inte säkert vad det är för mossa. Men hemma kallar vi liknande mossa för björnmossa. Kan det vara den samma som på bilden? Undrar var det var det fanns sådan...?
 
Denna dörrkrans var av färsk mossa och hängde på dörren in till salen med utställare. Inne i salen hängde en likadan, fast torr krans och den var faktiskt lika vacker som den färska.
 
Jag skulle gärna ha en sådan här mosskrans på min dörr i vinter. Men jag har ingen sådan där lång mossa för tillfället; så om jag inte snubblar över det inom kort får det nog bli något annat för mig. Men i fortsättningen ska jag hålla koll efter denna typen av mossa.
 
Allra helst skulle jag vilja vinna detta fina näthjärta som tävlas ut hos Blomsterdesign. Hjärtat går att öppna och fylla med vad man vill. Därför går det att variera i all oändlighet och passar överallt och alltid.
 
Vad tycker ni om för dörrkransar? Stora, små, färgstarka eller milda i sin färgskala?
Ska ni göra någon krans iår? Eller har ni kanske redan gjort en?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.