Chili

Chili "Jamaican Bell" planterad och klar på balkongen. Nu är det bara att vänta på frukterna.
 

Inspirerande väder = inspirationsbilder

Vägval.
 
Hägg.
 
Strandtrift.
 
Havet.

Söndagsbrunch

Idag lyxade vi till förmiddagen med nybakade scones. De var lätta att baka och blev supergoda. Vi avnjöt dem med philadelphiaost och björnbärsmarmelad. En smarrig kombination och lyxigt läckert på nybakat bröd.
Perennrabatten - återplantering

Idag har har jag och mamma varit i trädgården nästan hela dagen. Vi har fyllt nästan hela rabatten på baksidan med växter. Så nu närmar det projektet sig sitt slut. Vi ska bara täcka jorden med bark, lägga kantsten, fixa trampstenar, göra i ordning gången, ta hand om alla växter som står kvar i bakgrunden och snygga till runt omkring..... Ok, det är en del jobb kvar.
 
Såhär ser rabatten ut efter dagens arbete. Nu är den nya formen nästan helt fylld med växter igen.

Lunchen avnöjts i solen på altanen. Riktigt skönt faktiskt. Inte snyggaste mössan jag vet, men det var den som låg närmast till hands.

Trädgårdsmästarsysslor

Idag har jag varit hos mor å far och fixat lite i trädgrden. Fast inte med det stora trädgårdsprojektet (rabatten på baksidan) utan med mina köksland. Jag sådde lite i lördags och vissa saker tittar redan upp!! Palsternackorna och spenaten till exempel.

Jag och mamma var en sväng i sta'n också. Blomsterlandet och Byggmax var målen.
När vi kom hem hade vi med oss fiberduk, vårkragar, en rabarberplanta och en del "el-rör". Jag bygger nämligen tjusiga fiberdukstak till mina köksland. Av pappa-tillverkade fästen, elrör och fiberduk. de blir jättebra! (Bara de inte blåser bort.)
Nu är jag tillbaks i stan igen och det är rätt skönt ändå. Jag har åkt på en ny omgång allergi förstår ni. Jag får för mig att jag snorar mindre här i stadsluften. Det kanske bara är inbillning men det spelar ingen roll så länge det hjälper.

Förmiddagsfika på altantrappan. Utsikten är inte så tjusig just nu men den kommer bli. Såhär ser perennrabattsprojektet ut för tillfället.
 
Fästen och elrör över mitt köksland. Perfekt att lägga en fiberduk över och vips har man ett bra microklimat för de små sådderna.

Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.


RSS 2.0