Äpplen, äpplen, äpplen, äpplen...

Efter skolan åkte jag och några klasskamrater på studiebesök till Jonslundsäpplet. En äppelodling utanför Nossebro. Fint! Jag vill också ha! Odlingen drivs som fritidssysselsättning av en man som heter Roland. Han gör det för skoj skull utöver sitt heltidsarbete. Och då ska ni veta att han hade 2 hektar odling, typ 130 sorter och över 1000 träd!! Supermänniska? I alla fall väldigt intreserad.
Synd att vi inte åkte dit när det blommade då måste det vara fantastiskt vackert. Jag måste åka dit till hösten igen och köpa äpplen och must! Tänk vad härligt.


Klasskamrater, Roland och Äppelträd.Äppelträd så långt ögat kan nå.

Ok, jag kanske inte vill ha riktigt så många träd men jag skulle gärna bo granne med dem :) Nu är jag hemma och trött. Jag tror att jag ska drömma mig bort med lite kökslandsplanering. Närmar sig nu. Jag tror att jag snart kan börja så några utav grönsakerna. Men jag måste hem och gräva ner lite kompost och skit i landen först. Härligt!

Österplana hed

Idag blev jag faktiskt lite besviken på vädergudarna när jag tittade ut. Det låg ju lite snö på backen igen! Usch! Extra mycket usch blev det eftersom vi skulle vara ute idag och jag fortfarande snorar för fullt.


Det är inte mycket snö, men ändå tråkigt.


Idag var jag och klassen på Österplana kyrkoplats, Kinnekulle. Det var jättefint väder men kallt och blåsigt. Blåst kan vara jobbigt att vara ute i när man är frisk och idag när jag fortfarande känner mig krasslig blev jag jättetrött utav det. Jag gav upp lite innan vi var klara och satte mig i bussen. Jag hade klätt mig rätt bra ändå och frös bara om tårna till slut när vi stog stilla.

Förutom ett par eluppvärmda skor har jag saknat mina "earbags" idag. Det är hemskt när det blåser in i öronen, det gör ont. Ångrar att jag inte vände i morse och gick hem och hämtade dem. Mössan täcer inte tillräckligt.


Trots snön och den bitande kalla vinden har jag lyckats fota ett par riktigt snygga vårtecken idag.


Trollhasseln blommar vackert nu. Hamamelis mollis.


Blåsippor!! Hepatica nobilis.

Nu sitter jag och kollar upp hur mina köksväxter vill bli odlade så att jag är redo att sätta igång när det blir varmt nog.

Torrboll

Jag har världens torraste händer, de innehåller nog nästan lika mycket fukt som knäckebröd. Jag börjar bli lite orolig att fingrarna håller på att ramla av! Men jag har köpt ringblomssalva som en klasskompis har gjort. Den ska vara väldigt bra mot torr hud. Hoppas den hjälper för livet skulle bli så krångligt utan fingrar.


Katarinas ringblommesalva har mycket fin färg.


Solig söndag!

Idag kunde vi äta frukost på balkongen. Jag gjorde fattiga riddare av en omgång misslyckade semlebullar och vi avnjöt dem med färsk frukt i solen som värmde riktigt härligt.


Nystekta fattiga riddare

Efter maten gick vi ut och tog en promenad på stranden, alltid lika trevligt. Hela stranden var full med snäckor och musslor idag. Så det krasade under fötterna när man gick. Jag plockade med en sån där långsmal mussla hem bara för att det kändes härligt med ett strandfynd.


Massa snäckor. Hela stranden var full.

Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.


RSS 2.0