Trädgårdsfoton

Idag har jag varit i Istorp hela dagen.
Det har varit strålande solsken men lite blåsigt.
Jag har mest rensat ogräs och sånt tråkigt idag men det går an när man har lite sällskap och det är fint väder.
Vädret inspirerade till fotografering och det kändes som att trädgårdens växter visade sig från sin allra finaste sida idag. Tyvärr hade jag glömt kameran i sta'n men mobilen tar ju ok bilder den också.
 
 
Rödbetorna är på G och visade sin fina färg i motljuset idag.
 
 
Bondbönor i strålande solsken.
 
 
I mittenlandet i köksträdgården växer det så att det knakar.
 
 
Morot.
 
 
Jag älskar mamma och pappas "pionhäck" den är ljuvlig och doftar underbart.
 
 
Magnifik.
 
 
Jag har aldrig tänkt på det innan men Ligularian (L. przewalskii) har riktigt snygga knoppar som börjar veckla ut sig nu.
 
 
Har ni sett vad vackert daggdropparna hänger på bladets kanter. En droppe på varje spets.

100 röda rosor

 Tyvärr fick jag inte behålla den.
 
Idag jobbade jag på Dimoda Varberg.
Jag har packat upp massa snygga smycken (vill ha!) och gjort en riktigt stor bukett.
Det var längesedan jag band blommor nu, men det gick bra. Det är nog som med cykling; har man en gång lärt sig så kan man.
Hur som helst så låg det en beställning på en rosbukett till i dag. 100 röda rosor skulle det vara i buketten. Blommorna kom på förmiddagen och det var (som vanligt) väldigt fina. Bra med blad så de var lätta att binda med.
Som tur var hade jag hjälp i butiken och fick stå och binda i lugn och ro. När man fått i ordning 80 av rosorna lägger man ju helst inte ifrån sig buketten så man måste börja om. 
Tur att jag har min floristutbildning. För buketten blev så stor att jag inte nådde runt med fingrarna. Men med lite knep och trix lyckades jag få ihop den riktigt bra ändå.
Kunden som hämtade buketten blev nöjd.
 
 
Hoppas att mottagaren äger en rejäl vas.
 
 
En suddig bild men den visar i alla fall att inte ens mina rätt långa fingrar var i närheten av att nå runt bindstället.
 

Hemmagjorda burgare

Idag grillade vi (läs grillade Fredrik) hemmagjorda chiliburgare. De blev riktigt goda.
Jag gjorde en smarrig örtyoughurt att ha till dem; istället för hamburgerdressing liksom.
Tyvärr var det inte så varmt att vi kunde sitta ute och äta. Men att kunna vara ute och grilla är ju alltid något.
 
Chiliburgare med grillad ananas (som inte syns), örtyoughurt och grönsaker.
 
Chiliburgare med örtyoghurt
4 burgare
 
600 g nötfärs
1 spansk pepparfrukt (eller mer)
salt
svartpeppar
 
sallatsblad
4 st hamburgerbröd
4 st konserverade ananasringar
skivad färsk tomat
 
örttoughurt
 
2 dl turkisk youghurt
blandade örter, färska eller torkade
 
Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Blanda ner hacket i färsen tillsammans med salt och peppar. Forma till fyra stycken burgare. Platta ut dem ordentligt för de drar ihop sig mycket när de grillas.
Rör ihop youghurten med örterna.
Grilla burgarna och ananasringarna.
Rosta bröden lite lätt på grillen precis innan servering.
Servera burgarna med ananas, sallat, tomat och örtyoughurt.
 
 
Vi plattade inte ut våra burgare tillräckligt mycket så de blev väldigt bulliga. Jag delade dem på "längden" för att de skulle vara lättare att hantera i bröden. Vi gjorde lite klyftpotatis som tillbehör till våra burgare också. Ungsrostad färskpotatis är ju så gott.

FINT VÄDER!!!

Jag säger bara SOOOOOL och STRANDEN!





Loppisgardin blev tygkasse

Jag och mamma var på loppis idag. Vi lämnade in lite grejer och köpte med oss några nya saker hem. Precis som det ska vara :)
 
Jag köpte två kakformar som jag tror blir bra om man vill baka tårtbottnar, ett par böcker och ett fint rött glasögonfodral. Fodralet är för litet för mina solglasögon men jag ska nog hitta något annat att stoppa i det.
Utöver detta köpte jag en gardinlängd i panelmodell. Hon i kassan undrade nog varför jag bara ville ha den ena. Men jag behövde bara en för jag skulle göra kassar av den. En normallång pannellängd är precis lagom till två fina tygkassar.
 
 Såhär blev den första kassen.

Rabarbersaft

Igår gjorde jag rabarbersaft. 1,9 liter saft blev det utav mina två kilo rabarber.
Saften blev god MEN om jag skulle göra den igen skulle jag prova mig fram mer med sockret. Nu hällde jag bara i den minsta mängden men det blev kanske en aning för sött. Och jag skulle ha tagit liiite mindere kardemumma. Men jag är rätt nöjd trots allt.
 

Välkommen till Pyssel & Papp! Vad roligt att Du tittar in. Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet innan du går och välkommen tillbaka.

Om mig & bloggen

Min profilbild

Pyssel & Papp

Jag är en glutenintolerant floristträdgårdsmästare som gillar färg och form, hantverk, DIY och fika. Den här bloggen handlar om vad jag pysslar med. Det kan vara lite utav varje, på sommaren har det ofta med trädgård att göra.


RSS 2.0